شناخت و برقراری ارتباط با افراد برون گرا و درون گرا
برونگرا یا درونگرا
همه دوست دارند دیگران را بهتر بشناسند این شناخت به ما کمک میکند تصور درستی از تمایلات دیگران بدست بیاوریم و تعامل سازنده با آنها داشته باشیم و بتوانیم ارتباط موثری برقرار کنیم.
هیچ تیپ شخصیتی مطلق نیست و هر فردی تیپ شخصیتی ترجیحی دارد که با یاد گرفتن آن از دریچه چشم افراد، دنیا را میبینیم و این امر باعث میشود در ارتباطات خودمان موثرتر عمل کنیم نخستین بعد شخصیتی افراد برونگرا یا درونگرا بودن است.
برونگراها
برونگرا ها افرادی هستند که با در کنار دیگران بودن انرژی میگیرند و در جمع و مهمانیها بیشتر صحبت میکنند با دیگران ارتباط برقرار میکنند معمولا دوستان زیادی دارند، روی یک کار تمرکز نمیکنند دوست دارند از اتفاقات و رخدادهای بیرون خبردار شوند اهل تماس گرفتن با دیگران هستند داوطلبانه در فعالیتهای اجتماعی شرکت میکنند افرادی عملگرا هستند این نوع افراد ابتدا صحبت میکنند سپس به صحبتهای خودشان فکر میکنند بخاطر همین، افراد پرحرفی تلقی میشوند، افراد برونگرا اطلاعات بیشتری از خودشان را در اختیار دیگران میگذارند. برای برقراری ارتباط با چنین افرادی لازم نیست شما سوالات زیادی از آنها بپرسید با همان ارتباط اولیه و همصحبت شدن با شما، خودشان را به شما میشناسانند.
درونگراها
درونگراها اهل بیرون رفتن نیستند، دوست دارند بیشتر در تنهایی بهسر ببرند تا اینکه در جمعی باشند، آنها توجه کمی به دنیای بیرون دارند بیشتر خوداتکا هستند درونگراها برخلاف برونگراها بیشتر دوست دارند غرق کاری شوند که به آن علاقه دارند و تمرکز زیادی روی کارهایشان دارند استقلال و رویکرد منزوی دارند به همین دلیل ممکن است به رویدادهای اطراف خودشان ناآگاه باشند و فراموش کنند. این تیپ افراد تعاملات کمتر و مفیدتر را ترجیح میدهند ارتباطات کمتری میگیرند دوستان کمتری دارند زیرا ترجیح میدهند افراد را گزینش کنند و کمتر صحبت میکنند
در بیرون رفتن، مهمانی رفتن برونگرا و درونگراها دیدگاه متفاوتی دارند فرد برونگرا دوست دارد بیشتر مکانهای شلوغ بروند در مهمانیها و در جمع تعامل کنند بسیار مشتاق هستند که در مراسمات و مهمانیها شرکت کنند اما فرد درونگرا ترجیح میدهد در خانه بماند و در جمعها شرکت نکند نهایتا با دوستان و آشناهای معدود خودش باشد این مربوط به تمایلات افراد میباشد.
از دیگر ویژگیهای درونگراها این است که تمایل چندانی به شناساندن خودشان ندارند وبه زحمت میتوان از آنها حرف کشید درونگراها سخت گیرتر از برونگراها هستند و به همین دلیل ارزش بیشتری به زندگی خصوصی خودشان قائل هستند
به خاطر عدم شناخت تفاوت شخصیتی افراد است که در برخی موارد باهم به اختلاف میخورند، مثلا یک فرد که از دعوت و رفتن به مهمانی ذوق دارد و استقبال میکند اما فرد دیگر ترجیح میدهد در خانه بماند و تبدیل به سوءتفاهم میشود.
دیدگاهتان را بنویسید