انواع شخصیت های مدیریتی
17 مهر 1398
ارسال شده توسط alibisjerdi
5.86k بازدید
انواع شخصیت های مدیریتی
شخصیت آزادمنش
شخصیت های آزادمنش افرادی هستند که در کار رهبری خود به نظرات و آرا زیردستان خود اهمیت قائل هستند و معمولا در اداره امور نظرخواهی و نیاز سنجی از آنها را مدنظر قرار می دهند. معمولا در وادار کردن کارکنان خود به انجام فعالیت ها و بالا بردن بازدهی از شیوه های مناسب مدیریتی استفاده می کنند. به طوریکه کمتر با اعمال قدرت مستقیم، تنبیه و توبیخ برنامه های خود را هدایت می کنند کارکنان رضایت شغلی بیشتری از خود نشان می دهند و با احساس رضایت خاطر بیشتر تن به انجام وظایف می دهند.
شخصیت قدرت طلب
یک مدیر قدرت طلب ممکن است مستبد یا آزادمنش یا پیشرفت طلب باشد. قدرت طلبی در شخصیت های مستبد با اعمال زور و تنبیه نمایان می شود. در شخصیت های آزادمنش که کمتر از شیوه های بارز اعمال قدرت استفاده می کنند معمولا با استفاده از شیوه های اعمال نفوذ نمایان می شود. شخصیت های قدرت طلب معمولا در بین مدیران و رده های بالاتر که معمولا ارضای قدرت را به همراه دارند دیده می شود.
شخصیت مستبد
شخصیت های مستبد در فرایند مدیریت خود توجهی به نظرات و آرا زیر دستان خود ندارند و معمولا تصمیم گیرنده اصلی خودشان هستند. در مقابل کوتاهی و خطاهای زیردستان سخت گیر هستند و ممکن است شیوه های تنبیهی و توبیخی بیشتری را برای کنترل عملکرد زیر دستان خود مورد استفاده قرار دهند. چنین شخصیت هایی در تعامل با ویژگیهای قدرت طلبی نمود بیشتری پیدا می کند و اعمال نفوذ بر اساس قدرت و تنبیه را موجب می شود. زیردستان معمولا رضایت کمتری از این نوع شخصیت های مدیریتی نشان می دهند.
شخصیت های پیشرفت طلب
شخصیت های پیشرفت طلب توجه به اهداف پیشرفت طلبانه را در راس اهداف خود قرار می دهند. آن ها افراد پیشرفت جویی هستند که برنامه های خود را برای رسیدن به پیشرفت ها و موفقیت های بالاتر سازمان بندی می کنند. بطور کلی آنها از انگیزش پیشرفت بالاتری برخوردار هستند. چنین انگیزشی انتخاب اهداف، شیوه های مدیزیتی و شیوه های ارتباطی آن ها را تحت تاثیر قرار می دهند.
شخصیت های موفق در مدیریت
یک مدیر موفق دارای ویژگی های شخصیتی زیر است:
برخورداری از سطح بالای انرژی، تحمل در برابر فشار، ثبات قدم، بلوغ عاطفی و اعتماد به نفس که به نظر می رسد همگی با فعالیت های رهبری و مدیریت کارآمد در ارتباط هستند.
یک مدیر ثابت قدم فردی است که صادق، پایبند اخلاق و قابل اعتماد است
شخصیتی که از نظر عاطفی به بلوغ رسیده، به خود و دیگران احترام می گذارد و میان اهداف شخصی و سازمانی تعامل ایجاد می کند و در موقعیت های نابسامان با آرامش تصمیم گیری می کند.
دارای مهارت های میان فردی خوبی است که به صورت درک روابط بین افراد و گروه ها توجه به عقاید و احساسات دیگران و ایجاد همبستگی ظاهر می شود. نفوذ او بر روی زیردستان نه بر اساس زور و تنبیه بلکه بر اساس شیوه های مناسب مدیریتی است که با حفظ رضایت و خشنودی کارکنان فعالیت آن ها را در جهت رسیدن به برنامه های سازمان هدایت می کند. زیر دستان این دسته از مدیران با وجود انجام وظایف سنگین احساس تعلق بیشتری به اهداف سازمان احساس می کنند و همکانی زیادی با برنامه ها نشان می دهند.
دیدگاهتان را بنویسید